Vårt første valpekull!Vårt første valpekull fikk vi etter vår egen "Inga"(Lecum`s Indira) og NUCH Mjærumhøgda`s Willy Wonka sommeren 2001.Tidligere har vi hatt kull i den forstand at våre hannhunder er blitt brukt i avl,men vi hadde ikke hatt tispe med valpekull hjemme hos oss selv.Så dette ble en ny erfaring.Vi hadde vel vurdert valper på noen av våre eldste tisper,men syntes vel ikke at de hadde de kvaliteter som skulle til.Og vi var "redde" for å ikke finne valpekjøpere som vi kunne tenke oss å selge valp til.

20 Juni 2001 fødte "Inga"  8 friske valper! 4 hanner og 4 tisper.Av disse 8 valgte vi å beholde en meget pen og rolig hann Ravneberget`s Kvitebjørn (Roffe).Resten ble solgt til kvalifiserte hundeeiere. De var bra preget,noe vi legger stor vekt på.

Disse fikk eventyrnavn.

Ravneberget`s Ronja Røverdatter.

Ravneberget`s Haugtussa.

Ravneberget`s Pillarguri.

Ravneberget`s Lurvehetta.

Ravneberget`s Kvitebjørn.

Ravneberget`s Jutul.

Ravneberget`s Tyrihans.

Ravneberget`s Veslefrikk.

Ravneberget`s Kvitebjørn,som etter vår og fleres oppfattning var den beste i kullet eksteriørmessig,har senere vist at han er meget "god i hodet" noe vi synes er vesentlig i videre bruk på alle områder.Han har 1Cert og flere CK på utstilling.Han har 1 pr. klasse 1 lydighet og
1 pr. m/HP på blodspor.Han er også stillet på jaktprøve uten å gå til premiering.

Ravneberget`s Veslefrikk ("Eivind") og eier Olav Aaker er godkjent for ettersøk av skadet hjortevilt.
Han har også flere 1 pr.på blodspor.

Din overskrift